среда, 27 августа 2008 г.

Гороскоп Майя!

Гороскоп Майя!


Жерці майя були настільки досвідчені в астрономії, що не поступилися б сучасним фахівцям. Їм були відомі планети Венера, Марс, Юпітер, Сатурн і Меркурій (лише називалися вони інакше); Полярна зірка, Молочний Шлях і безліч сузір'їв. Індійці уміло поєднували два календарі - релігійний “цолькин” з 260 днів (застосовувався для проведення ритуальних церемоній) і сонячний “хааб” з 365 днів (для землеробських робіт). Майя обчислили тривалість місячного місяця з такою точністю, що він відрізняється від сучасного всього на 0,00006 діб! І, звичайно ж, жерці створили і свій гороскоп, не схожий на відомий нам, хоча грунтується він на добре всім знайомих сузір'ях.


Саме містичне місце в гороскопі майя займає сузір'я Кажана (у Зодіаку тринадцяте - Змієносець, яке багатьма астрологами не враховується), бо тотем цей поєднує в собі ознаки ссавця і птиці.
Зліва від Кажана (центру галактики) за годинниковою стрілкою розташовані звіри: Кабан (Стрілець), Олень (Козерог), Мавпа (Водолій), Ягуаріха з ягуарятами (Риби), Білка (Овен). У правій половині зодіакального круга проти годинникової стрілки йдуть сузір'я “зв'язкових” між світами: Жаба (Скорпіон), Папуга (Веси), Пернатий Змій, знаменитий Кецаль-коатл (Дева), Сова (Лев), Скорпіон (Рак), Черепаха (Близнюки) і Гримуча Змія (Телець).

Рік починається з Оленя (22.12 - 20.01). Що з'явилися на світ цього місяця відрізняються, з одного боку, зв'язком з традиціями, а з іншої - такими позитивними чоловічими якостями, як прагнення до нового і поліпшенню того, що існує. Будучи зачаті під сузір'ям Папуги, вони правдиві, у них сильно розвинене відчуття справедливості.
По життю в цей період людям рекомендується орієнтуватися лише на земні турботи.

Лютий проходит під знаком Мавпи (21.01 -19.02). Ета веселе звірятко символізує життєву енергію, завзятість і деяку нетямущість і неорганізованість. Знак зумовлює надмірність зусиль для досягнення будь-якого результату. Що народилися в цей період успадковують всі звички примату. В той же час вони були зачаті під знаком Гримучої Змії, тому часто використовують її інтуїтивну мудрість. В цілому характер Людей-мавп зорієнтований на чоловічого типа поведінки.
Цього місяця слід бути особливо обережним у момент зачаття дитяти, оскільки душу йому надасть Мавпа, яка завжди що-небудь та зробить не так. Можливо, і душу доставить не туди, куди треба: тоді маля з'явиться на світ з чужою душею, і все життя його переслідуватиме відчуття невлаштованості. У даний період потрібно бути дуже уважним в справах, аж до деталей.

Ягуаріха з ягуарятами (20.02 - 20.03). Символом цього місяця вважається щаслива мати. Це дуже важливий жіночий знак, бо мати, захищаючи дітей, здатна на жорстокість. Що народилися в даний період були зачаті під знаком Черепахи, що знаходиться в “жіночій” частині Молочного Шляху, і тому володіють особливим інтуїтивним баченням, часто прагнучи до збагнення езотеричних таємниць. Жінки цього знаку вдаліше реалізують себе, чим чоловіка, яким дістаються всі недоліки незрілих ягуарят: балакучість, несамостійність, необов'язковість, любов до казок. Пані ж успішно поєднують в собі і чоловіче, і жіноче почала. Самота даному знаку протипоказано, оскільки Ягуаріха без турботи про сімейство швидко чахне і впадає в тугу.
В цей час слід уважно придивлятися до того, що само пливе в руки: може попастися щось непотрібне і навіть шкідливе для вашої душі. А 20-21 березня вас чекає весняне рівнодення, що сприяє реалізації давно задуманих планів.

Білка (21.03 - 20.04). Вона довірлива, нешкідлива, її всякий може обдурити. Але вона здатна вийти із скрутного положення завдяки своїй завзятості і хлопотливости. Люди, що народилися під цим знаком, гармонійно поєднують в собі чоловіче і жіноче почала. З одного боку, вони здатні вирішувати всі проблеми, легко звертаються до інтуїції і передчуть, чого від них зазвичай не чекають. З іншої - будучи зачаті під знаком Скорпіона, вони скептичні і тверезі в оцінці реальності. Завдяки невтомній праці вони нагромаджують в тайниках душі знання і досвід, які одного прекрасного дня наводять до дуже високих досягнень.
Цього місяця слід закріплювати успіх, не вдаючись до сумнівів, і сміло йти вперед. Але слід пам'ятати, що Білка не терпить лицемірства, тому побоюйтеся брехати: можна біду накликати.

Майя вважали, що сузір'я Гримучої Змії (21.04 - 21.05) відкриває новий етап в житті (починається період впливу “зв'язкових” між світами): час здобуття перших результатів всіх попередніх зусиль. Біля тих, що народилися під цим знаком переважає виражена чоловіча модель поведінки з властивим їй не завжди виправданим ризиком. Крім того, дата зачаття доводиться на сузір'я Сови, що зумовлює надлишок честолюбства і амбітності.
На початку травня людям слід бути особливо обережними, звертати увагу на щонайменші ознаки будь-якої загрози: в цей час ми проходим мимо брязкальця на хвості Змії, і якщо не почули її шуму, тим гірше для нас. Лише люди, що володіють магічними здібностями, можуть дозволити собі поступати рішуче. Всім іншим краще не “мірятися поглядами” із Змією.

Знак Черепахи (22.05 - 21.06) суперечливий: він вабить одночасно в майбутнє і минуле, в нім з'єдналися радість і туга, оптимізм і безнадійність, логіка і інтуїція, балакучість і мовчання, ненависть і любов. Люди, що народилися в цей час, глибоко пов'язані з містичним початком, що зміцнюється їх зачаттям під знаком Пернатого Змія. Їм властиві постійні пошуки оптимального статевого партнера, і зупинити їх в цьому дуже важко. Тому слід почастіше озиратися на повільну Черепаху, аби не дуже захоплюватися своїми метаннями. В той же час саме Черепаха допомагає уникнути непотрібних авантюр, а вже якщо такі люди все-таки влізають в ризиковані ситуації те уміють з честю з них вибратися.
У перші дні цього знаку не слід вступати в конфлікти і з'ясовувати стосунки, оскільки велика небезпека впасти в депресію і роздобути психічний розлад.

Скорпіон (22.06 - 23.07.) Народжені під цим знаком, з одного боку, зберігають раптові і не дуже ясні зв'язки з містичними світами, а з іншою, будучи зачаті під сузір'ям Папуги, реально сприймають життя.
У цей період смутні мріяння і надії поступаються місцем спробам усвідомити минуле. Проте невпевненість в розумінні себе і свого відношення до навколишнього світу може привести до втрати здатності реально оцінювати стан справ. Є небезпека замкнутися і почати агресивно відноситися до всього довкола без всяких на те підстав.

Сова (24.07 - 23.08) - птиця нічна, пов'язана з Луной, що дозволяє їй використовувати загальний містичний досвід. Люди, що народилися під її заступництвом, прагнуть досягти досконалості в ремеслі і пізнати древні істини, які вони уміють використовувати для реалізації своїх непомірних амбіцій. Зачаті вони були під сузір'ям Жаби, а тому повинні остерігатися розвитку в собі деяких не дуже приємних жіночих якостей: самолюбования, заздрісності і зайвої уваги до сексу.
У справах цього місяця досягається пік сили, зрілості, творчості і життєвої енергії. Настає час пожинати плоди. Проте Сові властиво на все дивитися зверху вниз, тому вона може декілька відірватися від реальності і навіть упустити досягнуте.
Що народилися під знаком мудрого Пернатого Змія (24.08 - 23.09) прагнуть до систематизації накопичених знань. Проте сузір'я, під якими вони були зачаті, формируюг два несхожі типи характеру. Якщо це сталося під знаком Кажана, то цим людям можуть бути властиві геніальні одкровення. Якщо ж це сталося під знаком Кабана, то в характері людини переважають різкі чоловічі якості, завзятість в досягненні мети і життєрадісність.
Все, що здійснюється в цей період часу, має шанс бути довговічним.

Під знаком Солнечноглазого Папуги (24.09 - 23.10) рік повертає до завершення. Згідно міфології майя, Папуга сиділа на вершині світового древа, стежила за гармонією стосунків між людьми і приглядывал, аби світ мертвих не вторгався в світ живих. Олень, під знаком якого сталося зачаття, вносить елемент доброчесності і прагнення до збереження традицій. Але необхідно пам'ятати, що Папуга хоч і мудра птиця, але схильний займати активну життєву позицію і деколи без нужди ріже правду-матку в очі. Надмірна енергійність здобула йому славу склочної істоти.
Цього місяця може виплисти на світло божий яка-небудь невигідна вам таємниця, так що краще заздалегідь позбавитися від “скелета в шафі”. Але в цілому справи повинні гідно продовжуватися і розширюватися до вашої вигоди.

Народжені під сузір'ям Жаби (24.10 - 22.11) відрізняються незворушністю і поступають так, як вважають потрібними, не озираючись на тих, що оточують. Будучи зачаті під знаком Мавпи, ці люди не схильні впадати в паніку при необхідності зробити вибір. Самовпевненій Жабі не пристало метушитися, і тому ті, кому вона протегує, довго і докладно обдумують свої плани.
У цей період добре планувати весь майбутній рік і висувати нові ідеї - як миттєві, так і довгострокові. Але треба пам'ятати: зі всієї ікри, що метає Жаба, виживають одиниці, тому орієнтуйтеся на якість, а не на кількість своїх починів. Не забувайте, що є і отруйні Жаби, тому, якщо ви не дуже упевнені в собі, не обзаводитеся новими знайомствами.

На кінець листопада потрапляє саме містичне сузір'я - кажанові (23.11 - 30.11). Саме у цьому місці Галактики знаходиться пам'ять всього світу і вихід в іншу реальність. Люди, що тому народилися зараз, - абсолютно особливі єства, що виконують деяку надзадачу, що частенько не усвідомлюється ними в цьому житті. По суті справи, їх породжує сам космос. Та і взагалі все, що трапляється в цей період, санкціоновано вищими силами і має таємничий сенс.

Останній місяць року проходит під знаком справжнього Самця-кабана (1.12-21.12). Народжені під цим знаком володіють суто чоловічими рисами вдачі: активна сексуальна поведінка, байдужість до багаточисельного потомства, сита життєрадісність або голодна агресивність, постійний пошук пригод, забіякуватість, ризик і відвага, відсутність вишуканості. Проте трапляються і парадоксальні виключення: зв'язок по зачаттю з Пернатим Змієм інколи виробляє інтелектуалів, що на світло естетствують, яким вельми незатишно на цьому світі. Між іншим, світу теж не дуже затишно в їх суспільстві.
Якщо в попередньому місяці ви встигли зробити вірний вибір, зараз можна з упевненістю готуватися до реалізації планів і навіть при необхідності йти напролом.
При висновку браків майя керувалися наступними принципами: Кабан, Білка, Жаба і Гримуча Змія вважаються знаками універсальними, легко поєднуваними з останніми сузір'ями. Останнім краще вибирати половину з протилежної частини круга, аби земні або чоловічі елементи врівноважувалися містичними або жіночими (наприклад, Олень і Сова, Мавпа і Папуга і так далі). Не заохочувалися браки між знаками з чисто чоловічої або жіночої половини, оскільки у них були відсутні взаимодоповнюючі риси вдачі. З тієї ж причини украй небажаними були союзи між людьми одного знаку.
Особливе положення було біля двох знаків - Ягуаріхи з ягуарятами і Кажаном. Перший (особливо жінки) був вельми популярний із-за великої кількості позитивних характеристик доброчесного сім'янина, а другий, навпаки, вважався украй незручним партнером в браку, в основному унаслідок своєї непередбачуваності і геніальності. З геніями, як відомо, жити непросто - краще захоплюватися ними на відстані.
Втім, говорять, що навіть біля майя бували виключення з цих вельми строгих правил. Життя є життя, в ній може трапитися все що завгодно.

Комментариев нет: