среда, 27 августа 2008 г.

готоскоп

Знаки зодіаку в гороскопах розташовані невірно!

Астрологи користуються даними, застарілими більше 2 тисяч років назад.

Напередодні Нового року популярні всілякі астрологічні передбачення на рік грядущий. Типа «біля народжених під знаком Деви рік буде вдалим у фінансовому плані, зате Скорпіонові і козерогові треба більше уваги приділити своєму здоров'ю». Добре розходяться в цей час і книги «Дарунок по знаку зодіаку». Адже вважається, що всі ми народилися під одним з 12 зодіакальних знаків. І у зв'язку з цим заздалегідь визначені наша подальша поведінка і доля. На жаль, ми відносимося зовсім не до тих знаків, як нас переконують астрологи.

Ще древні астрономи відмітили: протягом року наше Сонце рухається поодинці і тому ж маршруту. І на своїй дорозі, якщо дивитися із Землі, пересікає райони 12 сузір'їв. Їх - Риби, Овен, Телець, Скорпіон, Дева, Лев, Близнята, Веси, Рак, Стрілець, Козерог і Водолій - назвали знаками зодіаку. Першими на небесну механіку звернули увагу древні шумери - близько 2500 років до н.е. Спочатку цей зоряний календар використовувався стосовно сільськогосподарських робіт. З його допомогою визначали початок сезонів дощів, засух і так далі А вже потім з'явилася теорія, що розташування небесних тіл у момент народження людини визначає і всю його життєву дорогу.

Древні шумери заклали основи астрології, які залишаються непорушними і до цього дня. Але за минулі чотири з половиною тисячі років багато що змінилося. Зірки, що становлять зодіакальні сузір'я, як і наше Сонце, не стоять на місці. І зараз щорік наше світило пересікає райони вже не 12, а 13 сузір'їв! Приблизно дві тисячі років назад до списку зодіакальних сузір'їв увійшов Змієносець.

Більш того, змінилися терміни проходження нашого Сонця по цих сузір'ях. Наприклад, «час» Деви збільшився до 45 днів, а Скорпіона, навпаки, скоротилося до шести.

За даними Міжнародного астрономічного союзу подібне положення збережеться ще півтора століття, а потім список знаків зодіаку доведеться знову переписувати - з нього доведеться «вигнати» Скорпіона.

А ось класичні 12 знаків зодіаку, які визначили ще древні шумери, знову стануть вірними лише через 24 тисячі років.

Ось така ось плутанина. Втім, горювати не варто. Можна вибрати собі два знаки (по новій і старій хронології) і на кожен день вибирати собі гороскоп по тому або іншому знаку, який вам більше подобається. В цьому випадку відсоток збігів з передбаченнями навіть збільшиться.



ДО РЕЧІ

Навіть Полярна зірка не вічна

Земні мореплавці звиклися визначати дорогу, звіряючись з Полярною зіркою - яскравою крапкою в сузір'ї Малої Ведмедиці. Вона зараз вважається небесним полюсом і тому залишається нерухомою. На самій же справі і Полярна зірка, і наша Сонячна система рухаються відносно один одного - просто це практично непомітно.

Три тисячі років космічним полюсом була зірка в сузір'ї Дракона, а через 8 тисяч років нерухомою Полярною зіркою виявиться крапка в сузір'ї Лебедя.

Є ДУМКА

Змієносці крутіші за звичайних людей


Деякі астрологи, наприклад, метр Павло ГЛОБА, виділяють знак Змієносця як особливий знак. Люди, що народилися в цей період, на його думку, особи особливі. Вони пов'язані з цілительством, перемогою над страхами. І по розвитку, як правило, що вище народилися під іншими знаками.

Але є і інша думка. «Хай зараз зодіакальних сузір'їв тринадцять - міркує астролог Максим КАЛІТВІНЦЕВ. - Але в астрології це нічого не міняє. Знаків зодіаку завжди залишиться дванадцять. Це траєкторія Сонця, розбита на 12 секторів. А сузір'я Змієносця на людину ніяк не впливає. І його «час» поділений між Скорпіоном і Стрільцем».



Взнай, хто ти насправді

Передбачимо, ви відзначаєте день народження сьогодні, 13 грудня (до речі, поздоровляємо всіх іменинників). У другій колонці таблиці знайдіть цю дату і визначите, якому знаку зодіаку вона відповідає - згідно класичної астрології ви типовий Стрілець. А аби взнати, хто ви згідно з новітніми науковими даними, шукайте свою дату в третій колонці. Тут ви виявитеся вже Змієносцем. На жаль, гороскопів для цього знаку доки немає.



по матеріалах газети "Комсомольська правда"

Комментариев нет: